Home > Hírek > Visszatekintő a 2016-2017. évi szezonra szurkolói szemmel

Visszatekintő a 2016-2017. évi szezonra szurkolói szemmel

2016 július… még élt bennünk a búcsú, a kedvencek távozása. Vegyes érzelmekkel érkeztünk a szezonnyitó Pick-nikre. Aggódtunk, reménykedtünk,bizakodtunk, de mindannyian kíváncsian vártuk az új csapatot. A bemutatkozó találkozás jól sikerült. Barátsággal fogadtuk az új fiúkat, és ők is keresték a kapcsolatot velünk. A rendezvény végére, köszönhetően többek között az emlékezetes sárkányhajózásnak egy kellemesen együtt töltött délutánt könyvelhettünk el, ahol már néhány szurkolói szív is meghódításra került, egy-egy most érkezett játékos jóvoltából.
Az első megmérettetés a mindenki által jól ismert Kanizsa Kupa volt. Sokan látogattunk el a szerbiai kisvárosba, ahonnan a kupát a mi csapatunk hozta el. Azután következtek az éles meccsek, a bajnokságban és a BL-ben egyaránt. Jöttek az eredmények, jók és kevésbé jók is. A Löwen elleni döntetlen itthon, a BL címvédő Kielce elleni 2 gólos vereség, a Zagreb elleni idegenbeli győzelem.
Jött az a csodás októberi hétvége, és itthon vertük a Veszprémet. Jöttek a feledhetetlen utazások. Itthon Veszprémbe, Debrecenbe, Tatabányára. Külföldön Szkopjéba, Zágrábba, Celjébe, Kristianstadba, Silkeborgba, Kielcébe, Bresztbe, Frankfurtba, Párizsba. A barátságok, amiket ezeken a helyeken kötöttünk (itt nem kimondottan Veszprémre gondoltam…..). Ebben az idényben több, mint 2000 szurkoló kísérte el a csapatot idegenbe és minden külföldi mérkőzésen támogatták a fiúkat!
A közös élmények, bulizások, örömtáncok, az itthoni közös meccsnézések, a vesztes meccsek utáni csalódások, szomorkodás, a nagy viták, a nagy nevetések, összekovácsoltak minket. Olyan táborrá váltunk, amilyennel kevés csapat dicsekedhet. Olyan táborrá, amelyik képes a csapata mellett állni akkor is, ha nem a várt eredmény születik. Ez nagyon nagy dolog. Tudják ezt a srácok is. Jussanak eszünkbe a hálás tekintetek, amikor meccs után odajönnek megköszönni a szurkolást. Amikor idegenben felnéznek hozzánk a lelátóra, erőt meríteni belőlünk. Az évzáró pillanatai a Tisza parton, ahol már jókedvűen, kötetlenül beszélget egymással szurkoló, játékos, csapatvezető, edző.
Lehet, hogy nem azt az eredményt értük el a mögöttünk lévő szezonban, amit annyira szerettünk volna, de ne becsüljük le azt, amink van. Mert van egy szerethető, küzdeni tudó, jó kis csapatunk, amelyik Európa legjobb 8 csapata között van. Ebben a csapatban ott van a lehetőség az előrelépéshez, és ahhoz, hogy az álmaink valóra váljanak. Segítsük ebben egymást a következő szezonban is! Jó pihenést mindenkinek, ősszel pedig megyünk tovább…
Megyünk tovább… Csak Előre!!!!
OE