Home > Hírek > Adni jó…talán a legjobb

Adni jó…talán a legjobb

Elérkezett az év vége, a karácsonyi készülődés ideje. Ilyenkor sok mindent átértékelünk, másként látunk. Úgy érezzük, segíteni szeretnénk a rászorulókon, betegeken. Így gondolják ezt a Csak Előre! A Szegedi Kézilabdáért Egyesület alapítói, és tagjai is. Ennek kapcsán beszélgettem Csapó Attilával, az egyesület elnökével.

Honnan az ötlet, hogy támogassátok a Szegedi Gyermeksebészet ambulanciáját?

  • Tavaly ugyanebben az időszakban jött az ötlet, egy jótékonysági főzés apropóján. Mivel magam is 3 gyermekes apa vagyok, és elég sűrűn megfordultam a gyerekeimmel az ambulancián, javasoltam ezt a lehetőséget. Arra gondoltunk, hogy mindig baj, ha egy gyerek orvoshoz kerül, de így karácsony táján, még inkább megvisel szülőt, gyereket egyaránt. Egy apró ajándék enyhíthet az ijedtségen, jobb kedvre derítheti a kis beteget.

Mesélj a kivitelezésről.

  • Mint említettem, a múlt évben csatlakoztunk egy jótékonysági főzéshez. A pénzadományokból anatómiai párnákat vásároltunk a Gyermek intenzív osztály részére. A tárgyi adományokat, játékokat, mesekönyveket, pedig az ambulancia kapta.

És az idén?

  • Az idén kicsit tovább gondoltuk a dolgot. Az egy percig sem volt kétséges, hogy segítünk, a módszeren viszont változtattunk. Mivel szurkolók lévén mindannyian erősen kötődünk városunk nemzetközi szinten is elismert kézilabda csapatához, elhatároztuk, hogy megpróbáljuk együtt. Javaslatot tettünk a Pick Szeged operatív igazgatójának, aki azonnal az ügy mellé állt. Meghirdettük tehát a “Fuss a kedvenc Pick játékosoddal a Szegedi Gyermeksebészetért“ eseményt. A megrendezésre december második hétvégéjén került sor. Sajnos a fagyos időjárás miatt nem tudtuk az eredeti terv szerint a Ligetben lebonyolítani. Rajtunk azonban nem fogott ki az időjárás sem, megrendeztük a Sportcsarnokban. A nevezési díjakból befolyt összeget játékok vásárlására fordítottuk. Ezúton is szeretném megköszönni minden résztvevő szurkolónak, a Pick Szeged csapatának, és vezetőségének, (akik egyébként teljes létszámmal jelentek meg a rendezvényen) a segítséget. Köszönet illeti a Régió Játékbolt vezetőjét is, aki segítségünkre volt, támogatva kezdeményezésünk sikerességét.

Mondanál pár szót az ajándékozás lebonyolításáról?

  • Természetesen. Az előkészület jól összehangolt csapatmunka volt. A játékokat rendszereztük korra, nemre való tekintettel. Ezután a “csomagolóbrigád” akiknek szintén köszönöm a munkáját, ünnepi öltözetbe bújtatta, a közel 200 darab ajándékot. Igyekeztünk, hogy a csecsemőtől a kamaszig minden korosztálynak jusson egy kis “vigaszdíj”. A szállítást és az átadást egyesületünk néhány alapítótagja vállalta.

Utolsó kérdésem, hogyan tovább? Vannak erre vonatkozó tervek?

  • Mindenképpen folytatjuk, jövőre és az utána következő években is. Mondhatnám hagyományt teremtő szándékkal. Azt, hogy futással, vagy esetleg valami mást találunk ki még nem tudom megmondani, de egy biztos, a jövőben is számíthatnak ránk a kis betegek. Végezetül szeretnék mindenkinek boldog, békés karácsonyt, és eredményes új esztendőt kívánni, az egyesület alapítótagjai, és a magam nevében is.

OE