Home > Egyéb > 2017-18, mélységből a csúcsra…

2017-18, mélységből a csúcsra…

Megint eltelt egy szezon…. de milyen szezon? Olyan, ahol minden volt, pokol és mennyország. Szeptemberben nagy reményekkel indultunk. Igaz kikaptunk a franciáktól a BL-ben, de akkor azt gondoltuk belefér. Azután jött az a szörnyű októberi meccs itthon a Veszprém ellen. Súlyos vereséget szenvedtünk. A következő Barcelona elleni csodás győzelem újra okot adott remélni… de sajnos hamis volt a remény. Csaptunk elindult egy megmagyarázhatatlan lejtőn lefelé. Egyre-másra jöttek a nem várt vereségek. Itthon, idegenben, bajnokságban, BL-ben. Éreztük, hogy nagy a baj.

Azután az erre hivatottak megtették a szükséges intézkedéseket, és a már hagyományosan, december közepén megrendezésre került Mézi-Kupa jó hangulatban zajlott. Ugyanezen a napon jótékonysági futást is rendeztünk, amelyen a csapat is teljes létszámban részt vett. A futáson résztvevők adományaiból a Szegedi Gyermeksebészet kis betegei kaptak ajándékot. A gyenge őszi teljesítmény ellenére bizakodva vártuk a tavaszt, és a szkopjei BL meccsre, valamint Barcelonába ismét sokan elkísértük a kedvenceket. Láthatóan megszületett újra az egyetértés. Erről meg is győződhettünk március 10-én, azon a csodálatos kora tavaszi napon, amikor otthonában győztük le az ősi rivális Veszprémet.

A BL-ben sajnos nem jutottunk a 8 közé, és hajszál híján a Magyar Kupa megnyerése sem sikerült. Utolsó esélyként maradt nekünk a bajnokság. Május 12-én a bajnoki döntő első meccsét itthon játszottuk. Előtte egyesületünk megrendezte a 8 év alatt hagyománnyá vált szurkolói felvonulást. Több száz kékvérű szurkoló vonult a Széchenyi térről a csarnokig, síppal, dobbal, zászlókkal, kék füsttel és hatalmas reménnyel a kék szívünkben…ahogyan az illik.

Őrült hangulatban kezdődött a mérkőzés, és ahogy a fiúk ígérték, nekimentek a veszprémieknek… igazi vad bikák módjára. A tomboló tábor előtt 4 gólos győzelemmel várhattuk a mindent eldöntő csatát.

2018.05.20… felvirradt a nagy nap. Reggel 320 kékbe öltözött fanatikus ember indult, hogy ott legyünk és támogassuk a srácokat. Némi balatoni fürdőzés után megérkeztünk Veszprémbe. Azután elkezdődött…… újra nekik mentek, és elindultunk a mennyország felé. A maroknyi kék tábor az első pillanattól az utolsóig eksztázisban szurkolt… elmondhatom, hogy leszurkoltuk az 5000 pirosat.

Azután eljött a 11 éve várva várt pillanat, lefújták a meccset és 2017/18 MAGYAR BAJNOKA A MOL PICK SZEGED!!!!!! Még most sem tudom visszaidézni pontosan azokat a pillanatokat. Szólt az Izzik a csarnok itt a magyar bajnok… Sego a palánkon, Jonas kidobta a mezét, Thiagus sírt, a Mister jött pacsizni… mindenki sírt, nevetett, mert a buckacirkuszban ezen a napon a mi CSAPATUNK volt a porondmester 😀 Soha boldogabb hazautat…

Azután a Dóm téri ünneplés… Ricsi és Sigi magánszáma, az önfeledt öröm az arcokon… csodálatos volt. Az évzáró is nagyon jól sikerült, kicsit megleptük a csapatot, mivel az igazi család együtt ünnepel, meghívtuk a játékosok és a stáb családját is. Az egyesület alapítóit a szurkolótársak lepték meg ajándékkal, amit ezúton is nagyon szépen köszönünk. Búcsúzó játékosainktól elköszöntünk, ha nehéz szívvel is.

Összességében egy érdekes évet zártunk. A pokol mély bugyraiból indulva együtt léptük át a megálmodott világunk kapuját. Köszönjük 🙂 Kívánunk mindenkinek nagyon jó pihenést a nyárra. Gyűjtsétek az erőt, jövőre bajnoki címet védünk!

Csak Előre!

OE